slidernew-1

Masterclass Contextueel Leiderschap

We leven in een interessante tijd waarin continu veel dingen veranderen. Veranderingen die veel kansen bieden maar ook een belemmering kunnen zijn in persoonlijke groei. De veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, met een grotere behoefte aan coaching en begeleiding. Vaak zijn professionals opgeleid in een specifiek beroep als docent, ondernemer, maar hebben onvoldoende meegekregen over effectief coachen of leidinggeven.
In deze masterclass leert u vanuit de contextuele wetenschap mensen mee te nemen in werkelijke verandering. Onze ervaring in het bedrijfsleven, de trainingen en coaching in de vele organisaties die wij tot onze klantenkring mogen rekenen zijn een prachtige basis voor deze masterclass.
Een absoluut unieke manier om mensen in hun kracht te zetten, mensen te helpen om de weg te vinden, de juiste vragen kunnen stellen, motiveren en inspireren. Dit zijn belangrijke vaardigheden van een moderne coach of leidinggevende, vanuit het contextuele denken. Als u dit herkent en passie heeft om anderen te helpen een weg te vinden, door te groeien en te ontwikkelen, dan is deze unieke masterclass voor u!

Belangrijke thema’s die in deze masterclass naar voren zullen komen:

  • Allereerst wordt er een basis gelegd over contextueel denken, daarin komt naar o.a. naar voren:
   • Hoe komen mensen in beweging.
   • Hoe kan het komen dat iemand vastloopt?
   • Waar ligt de onmacht en waar het onvermogen van mensen?
   • Hoe komt het dat mensen tegen gaan werken?
  • Als uitgangspunt voor het zelf inzicht gebruiken we de iDNA-scan en werken deze tijdens de training verder uit.
  • We denken na over wat is coachen en hoe jij als coach of leidinggevende met deze contextuele kennis kunt groeien in effectiviteit. Vier belangrijke coaching vaardigheden in onze specifieke training staan daarbij centraal:
   • Leren open interventies te stellen
   • Veelzijdig gerichte partijdigheid
   • Erkenning geven en zichtbaar maken wat iemand investeert
   • Luisteren en het voeren van de dialoog, i.p.v. de discussie

 

 • Daarnaast krijg je handvaten als manager of leidinggevende:
  • Hoe zorg ik dat ik de ander aan het werk zet?
  • Hoe zorg ik dat mijn mensen doen wat ze moeten doen?
  • Hoe zorg ik dat ze dit ook blijven doen, zonder dat ze steeds door mij aangemoedigd moeten worden?

 

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor ondernemers/directeuren/(interim)managers, coachen.
Minimale vooropleiding op HBO/WO niveau gezien het tempo en niveau van de training.

Contextueel gedachtegoed

Het contextuele gedachtegoed werd geïntroduceerd in Nederland door professor Nagy in de zeventiger jaren. Dit gedachtegoed heeft inmiddels een grote invloed op vele trainers en gedragsdeskundigen. De kern van deze theorie is dat mensen niet alleen bepaald worden vanuit een psychologische motivatie maar ook in sterke mate bepaald worden door feitelijke omstandigheden (genen), aangeleerde sociale systemen en relationele ethiek. Deze vier dimensies bepalen met elkaar het gedrag van mensen. De basis van onze trainingen wordt gevormd door deze theorie.

De trainer

Hans Groeneboer is contextueel trainer en coach en heeft 25 jaar ervaring in het opleiden, trainen en begeleiden van mensen in coachingstrajecten. Hij studeerde Agogiek aan de Hoge School West-Brabant, vervolgens psychologie waarnaar hij afstudeerde in de masterclass in Amsterdam bij prof. Nagy. In de laatste jaren heeft hij zich specifieker ingezet om directeuren en managers van grotere ondernemingen te begeleiden als trainer en personal coach.

Duur, data & Investering

De trainingen bestaan uit vier uiterst intensieve dagen. Verdeeld over 2 keer 2 dagen, inclusief overnachting. De eerst volgende masterclass vind plaats op:

14-15 Maart 2024, / 11-12 April 2024.

Om deze unieke masterclass mee te maken vragen wij € 2250,- per persoon. (bedrag is exclusief btw)
Voor maximaal rendement en persoonlijke aandacht is er slechts ruimte voor 8 deelnemers. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Trainingslocatie

Deze masterclass wordt gehouden in:

 

[Nog niet bekend]

 

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze masterclass door een email te sturen naar:info@idna-scan.nl