slidernew-1

Zakelijk Advies

In de afgelopen jaren is iDNA gegroeid tot een training en adviesbureau dat zich marktleider mag noemen in de ontwikkeling en training van contextueel management en leiderschap.
Wij werken voor multinationals, MKB en Non profit organisaties, zoals ministeries en grote gemeentes in Nederland, onderwijsorganisaties en organisaties in de gezondheidsbranche.
iDNa maakt mensen lean en creëert effectieve samenwerking waarin mensen en organisaties optimaal hun doelen kunnen verwezenlijken.

In de zakelijke adviespraktijk kijken wij met u als ondernemer, directieteam of managementteam mee naar de processen in uw organisatie. We zijn daarbij niet probleemgericht, maar vooral kwaliteit gericht. Hoe kunt u mensen motiveren, hoe kunnen ze effectiever samenwerken en waar zit de verspilling in de processen. Hoe voorkom je nutteloze discussies en hoe werk je samen aan een dialoog die oplossingen brengt?

Omdat we een ruime ervaring hebben in het adviseren en begeleiden van vele ondernemers in organisaties, kunnen we gebruik maken van een grote expertise op gebied van effectieve samenwerking. Natuurlijk zijn er ook specifieke gebieden waar wij geen expert zijn bijvoorbeeld op financieel of juridisch gebied. Wij werken daarin samen met expert die ook hebben leren denken vanuit het contextuele management. Samen kunnen we zo effectief helpen om uw organisatie op een hoger plan te brengen.

Familie bedrijven

70 % van de Nederlandse bedrijven zijn familiebedrijven.
Familiebedrijven zijn een grote uitdaging en een prachtige kans.
Juist op schouders van ouders kun je doorgroeien en grote hoogte bereiken. Uitdaging daarbij is wel dat je elkaar begrijpt en kunt versterken.

Belangrijke thema’s in de praktijk

Hoe kun je samen de geschiedenis onder ogen zien
Wat neem je mee uit die geschiedenis, wat laat je achter
Hoe kunnen generaties elkaar waarderen
Wat is de invloed van loyaliteit
Waar ligt de uitdaging van de voorrangsregels in de loyaliteit
Wie loopt er voorop, wie coacht en volgt
Wat is de invloed van het erfgoed op de nieuwe generatie?
Hoe draag je het erfgoed constructief over?
Hoe zet je de nieuwe generatie vrij om verder te kunnen groeien en ontwikkelen?
Wat is belangrijk in een familiestatuut
Hoe zorg je dat de opvolging niet een strop om de nek wordt?

Vanuit onze veelzijdige partijdigheid kunnen wij als professional helpen om in de familie verbonden te zijn in vrijheid. Dat zijn vaak intensieve processen die zeker niet altijd makkelijk zijn. Omdat wij niet denken in goed en fout, we niet op zoek zijn naar zondebokken, maar willen werken aan oplossingen die voor iedereen goed voelen kunnen we betrouwbaar blijven. Uiteindelijk moet de vrucht van de overname zijn dat ieder familielid met een tevreden gevoel terug kan kijken. Zo voorkomen we dat er stenen op de weg blijven liggen, die een volgende generatie op moet ruimen.

Als je de stenen die op je weg liggen niet opruimt, zijn je kinderen gedoemd om erover te struikelen. (Surinaams spreekwoord)

Aanvraag

Wanneer u geïnteresseerd bent in ons aanbod of nog verdere vragen heeft kunt u een aanvraag doen via het contact formulier:
Contact formulier